Leergang Reflexief Leiderschap

Succesvol omgaan met onzekerheid is de sleutelfactor van hedendaags leidinggeven. De ene verandering is nog niet volledig ingebed of de volgende ontwikkeling is alweer gaande. Leidinggevenden die in staat zijn om vanuit verschillende perspectieven naar situaties te kijken en leren om daarnaar te handelen, kunnen richting geven en verbinden.

 

Nu de wereld sneller dan ooit te voren transformeert en innovaties elkaar in rap tempo opvolgen, nemen spanningen toe. Wat we nodig hebben is een nieuwe kijk op het werkproces waarbij we afstappen van werkwijzen die voorheen nog effectief bleken en nu juist vernieuwing in de weg staan. Dit lukt pas nadat leidinggevenden en opiniemakers een innerlijke transformatie hebben ondergaan.

 

De succesvolle leidinggevende van deze tijd creëert tijd voor grondige analyse en heeft het probleemoplossend denken verruild voor reflexief leiderschap.

Wat is reflexief leiderschap?

Reflexief leiderschap betekent dat je jouw acties en beslissingen toetst aan de historie, jezelf en de ethiek. Je kunt je gemakkelijk inleven in verschillende perspectieven. Je durft vernieuwende aanpakken te introduceren en oude werkwijzen los te laten. Daarbij word je gesteund door je reflecties.

Programma

We openen de week met een kennismakingsmaaltijd op zondagavond. Het studieprogramma begint op maandagochtend en eindigt vrijdagmiddag. Iedere dag begint met een theoretische benadering van een aspect van Reflexief Leiderschap. In de middag doe je ervaring op via oefeningen of excursies. De avonden staan in het teken van toepassing in de eigen praktijk. Aan het eind van de week komen alle inzichten samen. Op zaterdagochtend sluiten we de leergang af met een gezamenlijk ontbijt. Er is voldoende vrije tijd om de omgeving te verkennen en tot rust te komen of elkaar beter te leren kennen onder het genot van een goed glas wijn. Ook is ruimte voor persoonlijke coachgesprekken met een van de docenten.

Benieuwd wat deze leergang voor jou kan betekenen?

Kijk op promontoireleergangen.com voor meer informatie over deze leergang.

Naar website
Naar website